Platform Industriële Warmte op werkbezoek bij Emmtec in Emmen

Deelnemers krijgen tijdens de rondleiding uitleg over de stoomexpansieturbine, die geleverd is door Innecs Power Systems

16-3-2017

“Balanceren tussen stoom en stroom”

Op donderdag 9 maart bracht het Platform Industriële Warmte een werkbezoek aan Emmtec te Emmen. Aanleiding vormde de plaatsing van een nieuw type high speed stoomexpansieturbine, die ontwikkeld is door Innecs Power Systems. Naast het bezoek aan de diverse installaties, verzorgden Emmtec, Innecs, EnergyNest en Energy Matters presentaties over het thema “Balanceren tussen stoom en stroom”.
Ruim 20 deelnemers hadden zich aangemeld voor dit bijzondere bedrijfsbezoek. Tot de doelgroep behoorden energiecoördinatoren, procestechnologen en beheerders van energiecentrales van industriële bedrijven. Zij hebben zich op de hoogte gesteld van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stroomopwekking met (bestaande) stoominstallaties en konden ervaringen op dat gebied met elkaar delen.

Vooral het in praktijk aanschouwen van deze high speed stoomexpansieturbine bleek een welkome illustratie te zijn van de gepresenteerde theorie.

Onder de indruk

Uit de reacties van de aanwezigen bleek, dat zij zeer onder de indruk waren van de prestaties van de hier geplaatste SteamExpander van Innecs, die in het eerste jaar al 7.500 uur elektriciteit geproduceerd heeft. Een uitzonderlijke prestatie, want de praktijk wijst namelijk uit dat stoomturbines van deze schaal zeer storingsgevoelig zijn en alleen al daarom snel voortijdig buiten gebruik gesteld worden. Met de SteamExpander heeft Innecs bewezen een uiterst betrouwbare high speed stoomexpansieturbine op de markt te hebben gebracht, die zich bovendien snel zal terugverdienen.

>> Meer informatie over de SteamExpander