Prof. Dr. Ir. Sikken Klein aanvaardt TU Delft leerstoel "Gas turbine for power generation"

30-1-2017

LeerstoelTUDelft-Op vrijdag 20 januari 2017 heeft Professor Dr. Ir. Sikke Klein onder grote belangstelling van collega's, studenten familie en de Nederlandse gasturbine industrie zijn intrederede gehouden. Professor Klein aanvaardt hiermee bij de faculteit Werktuigbouwkunde (3ME) van de TU Delft de leerstoel "Gas turbine for power generation".

Met de aansprekende titel van "Gasturbines in het duurzame energie systeem" gaf professor Klein een toelichting op de werking van gasturbines en hun bijdrage aan energie betrouwbaarheid in een duurzaam energie systeem. Door de bijzondere eigenschappen van het gasturbine proces is men in staat om wisselingen in het productie aanbod af te stemmen op de vraag naar energie.

De leerstoel wordt gefinancierd door de Stichting Gasturbine Onderwijs (SGO). De activiteiten van SGO worden financieel ondersteund door de Nederlandse gasturbine industrie. Naast de leerstoel gasturbines co-financiert SGO ook "Gas Turbine Propulsion" van de TUD faculteit Lucht & Ruimtevaart. Ook bij Inholland bij de HBO opleiding Luchtvaarttechnologie is SGO op verschillende terreinen betrokken.

Deelnemers van SGO hebben toegang tot colleges van door SGO gefinancierde opleidingen. Voor informatie kunt u contact opnemen via DGTA.