Vacature Engineer-Analyst (Master of Science)

Innecs is innovatief op het gebied van energietechnologie! Oplossingen voor de industriële vraag naar energie daar ligt onze uitdaging. Innecs staat op het punt van de marktintroductie van haar unieke concepten op het gebied van branders en kleine gas- en stoomturbines.  Om deze marktintroductie succesvol te maken zoeken wij collega’s die onderdeel willen worden van dit unieke concept. Samen met jou willen wij doorgroeien tot een nationale en internationale leverancier van branders, gas- en stoomturbines.

Wie ben jij?

Een enthousiaste, oplossingsgerichte en leuke collega! Heb jij een brede technische kennis, kun je doorpakken en ben je voor duurzame en schone oplossingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je vindt het leuk om duurzaamheid technisch vorm te geven door middel van vernieuwende en innovatieve oplossingen. Door te werken in een klein, hecht team met veel verantwoordelijkheid kom je samen tot slimme oplossingen die bijdragen aan de succesvolle marktintroductie van Innecs Power Systems.

Functietitel

Engineer-Analyst (Master of Science)

Locatie

Ter Aar

Dienstverband

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO werk- en denkniveau

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van systemen waarvoor berekeningen en simulaties essentieel zijn. Een voorbeeld daarvan is het ontwerpen van een koelsysteem waarvoor de warmte-overdrachten van door jou bedachte oplossingsvarianten moeten worden doorgerekend. Een ander voorbeeld is het analyseren van de performance van een stoomturbine om te achterhalen welk onderdeel limiterend is voor de efficiëntie. Daarnaast dient onze marketingafdeling ondersteund te worden door analyses van de situatie bij de klant en overzichten waarin de bereikte besparingen zijn voorgerekend. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor andere engineering werkzaamheden zoals het schrijven van onderhouds-, commissioning-, en installatiemanuals, het uitvoeren van tests aan machines om de werking van oplossingen te verifiëren en het bezoeken van leveranciers en klanten.

Om een idee te geven welke werkzaamheden je kunt verwachten:

 • Uitvoeren van sterkteberekeningen om de mechanical engineers te ondersteunen;
 • Als dat binnen je profiel past: zelf een onderdeel modelleren en tekenen;
 • Het maken van een tool voor je sales collega’s zodat ze de besparing van een Innecs product snel kunnen inschatten;
 • Inhoudelijk begeleiden van de uitbesteding van computational fluid dynamics berekeningen aan een gespecialiseerd bureau;
 • Energie in het team houden als er iets tegenzit;
 • Analyseren van storingsdata van de machine om te beslissen welke verbeteringen we kunnen doorvoeren in onze werkwijze en onze componenten;
 • Overleggen met leveranciers over de beste en goedkoopste manier van produceren;
 • Testen voorbereiden, uitvoeren, interpreteren en documenteren;
 • Af en toe een kop koffie halen voor je collega’s en met plezier naar je werk komen.

Wat zoeken we?

Innecs kent een ondernemerscultuur, aanpakken en oppakken zit in je! Met jouw pro-actieve houding komen we tot vernieuwende ideeën. Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden die belangrijk zijn binnen de functie. Om te beginnen gaat het om een fulltime functie op ons kantoor in Ter Aar.

 • WO werk- en denkniveau;
 • 0-5 jaar werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent vasthoudend en hebt oog voor detail;
 • Je bent op zoek naar uitdaging en ontwikkeling en wilt een bijdrage leveren aan duurzaamheid.

Gaan we er voor?

Voel jij je aangesproken? Laat het ons weten! Wie weet kunnen we je binnenkort verwachten als collega. Stuur een mail of bel gerust naar Kees Paardekooper, k.paardekooper@innecs.nl of 06 341 323 99.

We willen jou graag beter leren kennen!

Volg ons ook op